Anita Dudink stoelmassage en massagetherapie

Holistische massagetherapie

Holistische massagetherapie is een therapie die bestaat uit een aantal rustige, met aandacht gegeven massages. De nadruk hierbij ligt op voelen wat er is, en je daar bewust van worden.

Je lichaam staat in verbinding met je gevoelens, gedachtes, omgeving en je spiritualiteit. Het is verbonden met alles wat er op dit moment in je leven speelt, maar ook met wat je eerder hebt meegemaakt in je leven.

In de westerse wereld zijn veel mensen vaak met hun hoofd bezig en voelen daardoor niet meer hoe het met hun lijf is. Tijdens de massagetherapie wil ik je helpen om de aandacht ook weer naar je lijf te brengen.

Als massagetherapeut wil ik je uitnodigen om te voelen wat er is, zonder dit meteen te willen veranderen. Het bewustwordingsproces wat hierdoor op gang kan komen heeft een helende werking. Het kan je klachten verminderen of het kan je helpen om op een voor goede manier met je klacht of ziekte om te gaan. Anders gezegd: het kan je helpen om beter in balans te komen.

Een massage kan heerlijk zijn: de spieren ontspannen door de warme aanrakingen en het hoofd raakt leeg omdat gedachtes worden losgelaten. Een massage kan echter ook andere ‘lagen’ aanraken. Dat hoeft niet altijd prettig te zijn. Er kunnen ook pijnlijke herinneringen boven komen, oud verdriet kan geraakt worden. En je zou je bewust kunnen worden van dingen in je leven waar je niet tevreden mee bent.

Dit is niet altijd leuk, maar het zorgt er wel voor dat (oude) pijn doorvoeld wordt en er mag zijn. De pijn wordt daardoor zachter en is steeds minder aanwezig in je huidige leven. Want dat is vaak wat fysieke of psychische klachten veroorzaakt: gevoelens die je niet wilt of mag voelen waardoor je ze onderdrukt. Maar ze zijn er wel degelijk… en ze willen dat er naar ze wordt geluisterd. Hoe minder er naar wordt geluisterd, des te meer aandacht ze gaan vragen.

De massagevormen en technieken waar ik gebruik van maak tijdens mijn behandelingen zijn:

  • klassieke massage;
  • energetische massage;
  • voetreflexzone massage;
  • holistic pulsing;
  • bindweefselmassage;
  • reiki;
  • focussen.